Sisältö (content)

Kummille

Onnittelut! Olet saanut hienon tehtävän. Sinut on valittu kummiksi.

Kummina saat seurata vierestä kummilapsesi kehitystä. Saatat pohtia, mitenkä sitä oikein ollaan kummeja? Yksiselitteistä vastausta ei ole. Löydät varmasti ajan myötä oman tapasi olla kummi. Paras opas siihen on varmasti kummilapsi itse.

Kummilapsesi kastetilaisuudessa lapsesta tulee kristitty, hänet kastetaan vedellä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Hänet kutsutaan nimeltä Jumalan lapseksi. Kastetilaisuudessa sinä saat kummina olla siunaamassa lasta yhdessä vanhempien, isovanhempien ja kaikkien läsnäolijoiden kanssa. Siunaus on kaikkea mahdollista hyvää, mitä Jumala voi meille lahjoittaa. Siis kaikkea parasta. Siunausta voi siis rukoilla kummilapsen elämään vaikka ihan joka päivä.

Kristillinen sanoma on oikeastaan elämän karuuden vastavoimaa. Kristillinen usko puolustaa Jumalan armon, rakkauden sanomaa. Jumalan luomina meillä ihmisinä on myös luovuttamaton ihmisarvo. Me emme ole kauppatavaraa. Kummina saat välittää näitä tärkeitä asioita kummilapsellesi: Olet rakas ja ainutlaatuinen. Ei haittaa vaikka mokaat! Sinä olet kaunis ja tärkeä. Kaikki on hyvin, ei tarvitse pelätä!

Toivotamme rohkeutta ja siunausta kummin tehtävään! Yhteisellä matkalla saatat oppia paljon itsestäsi, kummilapsestasi ja Jumalasta.
 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Tutustu myös kirkon Kummin kaa -sivustoon »Linkki avautuu uudessa välilehdessä